Minkä kokoisen pakun valitsen?

Mietityttääkö minkä kokoinen paku olisi hyvä juuri sinulle? Lue lisää aiheesta alapuolelta!

Pakettiautot, 7,5 m3 – 9 m3

Pienten asuntojen muutto onnistuu helposti sirommilla ja näppärämmillä pakettiautoilla. Vaikka sisätilan korkeutta on vähemmän, mahtuvat kaikki perushuonekalut näihinkin pakuihin. Sisätilan korkeus näissä pakettiautoissa on 1,5 – 1,6 metriä, kun taas pituutta on oikeinkin hyvin: 2,8 – 3,1 metriä. Näiden pienempien pakettiautojen etuna on se, että niitä on helpompi ajaa ja ne mahtuvat helpommin sisään ahtaimmistakin paikoista, kuten porttikongit. Nämä pakut myös kääntyvät helpommin piha-alueella. Mikäli asunnon koko on yli 25 m2, kannattaa harkita isompaa pakettiautoa, ellei ole valmis tekemään useampaa keikkaa. Valikoimassamme pienemmässä kokoluokassa on Fiat Ducato, Citroen Jumper ja Ford Transit.

Pakettiautot 10 – 12 m3

Keskikokoinen pakettiauto kannattaa valita silloin, kun on kyseessä isompi asunto ja haluaa muuttaa tavarat mahdollisimman vähillä ajokerroilla. Noin 40 -50 m2 asunnon muutto vaatii keskikokoisilla pakuilla kaksi ajokertaa. Hyvin usein alle 30 m2 asunnot saa muutettua jo yhdellä ajolla. Huonekalujen ja muuttolaatikoiden määrä näyttelee tietenkin isoa roolia. Isompia perushintaluokassa olevia autoja ovat mm. Fiat Ducato Maxi -koko, Peugeot Boxer, Citroen Jumper ja Ford Transit.

Jättikokoiset pakettiautot 13,6 m3 – 19 m3

Isoimmat vuokrapakettiautomme on tarkoitettu suurmuuttoihin. Jättipakuilla saat kuljetettua kerralla enemmän tavaraa. Haittapuolena on se, että näitä on vaikeampi ajaa, kun isot pakettiautot eivät ole erityisen ketteriä. Mikäli piha-alue on ahdas, niin suosittelemme tuolloin kahta pienempää autoa. Jos taas asunnon oven eteen pääsee helposti isommallakin autolla ja kyseessä on iso asunto, esim. omakotitalo, niin jättikokoinen pakettiauto on tuolloin oivallinen valinta.