Kahdeksan tehokasta vinkkiä pakettiauton pakkaamiseen

Kahdeksan tehokasta vinkkiä pakettiauton pakkaamiseen

Kahdeksan tehokasta vinkkiä pakettiauton pakkaamiseen

1. Sänky kannattaa kääntää kyljelleen tilan säästämiseksi.
Käännä sänkyrunko vasemmalle seinää vasten kallelleen, patjapuoli seinään kiinni, koska yleensä patjapuoli on painavampi sekä tasaisen pintansa ansiosta nojaa paremmin seinään, eikä koko viritelmä silloin kaadu niin helposti.

2. Sohva tai nojatuolit sänkyä kannattaa asettaa vasten. Sänkyä vasten sohva, selkä sänkyyn päin. Jos sohvaa ei ole, niin sitten laatikoita, nojatuoleja tai muuta painavaa ja vähintään metrin korkuista, esim. piironki, joka sitten tukee sänkyä. Näin ollen sänky ei pääse heilumaan ja kaatuman ahtaassa pakettiautossa, pahimmillaan rikkoen muita tavaroita.

3. Pakettiauton oikealle puolelle kannattaa asettaa laatikot niin tiukkaan kuin mahdollista. Sängyn, nojatuolien ja sohvan jälkeen tulee pakata laatikot ja neliskanttiset huonekalut: kaapit, vitriinit, piirongit. Miksi näin? Koska näin saat auton mahdollisimman tiiviisti pakattua. Vaihtoehtoisesti voi laittaa myös isoja huonekaluja alle, ja niiden päälle laatikot. Käytä tässä vaiheessa myös järkeäsi, pohjalla kanattaa käyttää tehokkaasti tilaa ja pinota painavat, tasaiset neliskulmaiset laatikot tukevasti yhteen.

4. Muista pakata tiiviisti kattoon saakka. Älä jätä tyhjää tilaa autoon, koska et voi olla ihan varma, mitä yllätyksiä löytyy kellarista ja vintiltä vielä pakattavaksi. Näin säästyt ylimääräisiltä reissuilta ja säästät myös pakettiauton vuokrauskuluissa.

5. Kannattaa tuoda niin paljon tavaraa alas rappukäytävään, kuin mahdollista, jotta voisi saada mahdollisimman hyvän kuvan tavaramäärästä, mikä pitäisi mahtua autoon. Näin varmistaa sen, että ei pakkaa autoa turhaan liian löyhästi tai vastaavasti liian tiuhasti.

Tärkeintä pakettiauton pakkaamisessa on asettaa tavarat auton tavaratilaan tiivisti, kuin Tetris -pelin palikat. Tavaroiden tulee tukea toisiaan eikä päästä heilumaan liikaa.

Käytännössä siis vuokraamasi pakettiauton etuosa (ajohytin puoli) pakataan tiiviisti niin täyteen ja korkealla kuin vain mahdollista, jonka jälkeen lähdetään pikkuhiljaa rakentamaan pyramidia alaspäin.

Jos tavaraa on niin paljon että auto tulee täyteen ihan loppupäähän saakka, kannattaa huolehtia siitä, että kaikki kolot ja tyhjät reijät tulee käytettyä. Näin kamat ei pääse heilumaan ja rikkoontumaan. Jos tavaraa tulee vähemmän, ja autossa tulee olemaan tyhjää tilaa, niin kannattaa rakentaa porrastusta, niin että edessäpäin on tavarat korkeimmillaan ja ne hiljalleen protaittain laskeutuvat perää kohti mentäessä alaspäin.

6. Tärkein sääntö! Pakkaa tavarat niin, että ne tukevat toisiaan. Eniten tavarat liikkuvat suhteessa menosuuntaan, eli kun autolla jarruutetaan, siksi on tärkeää pakata tavara tiiviisti suhteessa menosuuntaan. Seuraavaksi on riskinä sivusuunta, kun autolla käännytään kaarteissa, ja tietenkin lopuksi myös taaksepäin liikkumisen vaara on myös olemassa. Eli jos pakulla kiihdyttää nopeasti tai menee jyrkkää ylämäkeä, niin tavarat toki liukuvat myös taaksepäin. Irrallaan kaiken muun päällä olevat hyllylevyt ovat hyvä esimerkki. Ne lähtevät liikkumaan ihan varmasti ja rikkovat sitten muitakin tavaroita tai naarmuuntuvat ikävästi. Samoin, jos pakkaat mikron patjan päälle, niin se lähtee hyvin herkästi kaatumaan.

Painavat tavarat onkin hyvä aina laittaa alimmaksi, ja miettiä mikä on sellainen tavara, joka kestää painoa, että sen päälle voi kasata muita tavaroita.

7. Pakkaa viimeiseksi pesukone ja tiskikone, sekä polkupyörät ja muut tavarat. Pesukone on esim. todella painava ja sitä on turha raahata auton etuosaan, jos muita tavaroita on tarpeeksi tukemassa sitä taas sisältäpäin. Jos taas autossa on paljon tyhjää, niin pesukone etuhyttiä vasten kiinni, samoin piano ja muu vastaava painava esine. Koska kaikkein suurin massan liikkumisvaara on eteenpäin, niin tämä tulee eliminoitua sillä, että laittaa ne väliseinää vasten kiinni (nojaamaan) niin painava tavara ei pääse siitä enää eteenpäin.

8. Jos kaveri tarjoaa pakettiautoa ilman väliseinää, niin harkitse tarkkaan, voitko ottaa sen käyttöösi. Väliseinätön pakettiauto on jopa hengenvaarallinen kolaritilanteissa. Siksi suosittelemmekin kunnollisen pakettiauton vuokraamista muuttoa varten.

Mikäli kaipaat apua muuttohommissa, kannattaa harkita muuttopalvelun käyttämistä. Näin säästät aikaa ja vaivaa, etkä vahingossa loukkaa itseäsi raskaiden tavaroiden kantamisen aikana. Lisätietoa muuttopalvelustamme saat sivustolta helppomuutto.fi.